Me

Aurinkoisena tammikuuna rivitalokolmion keittöstä kuului rapinaa. Keittiön pöydän ääressä nuori nainen rypisteli sanomalehdistä kummallisia myttyjä. Useamman tunnin puuhailun jälkeen naisen käsissä istuskeli pupua muistuttava otus. Se sai päälleen maalikerroksen – ja toisen ja kolmannen. Nainen maalasi sille kasvot ja puki pupulle paperiasun pitsikauluksella. Se oli valmis!

Pupulle piti keksiä nimi. Nainen lähti ajatuksissaan aikamatkalle omaan lapsuuteensa. ”Nenni!”, huusi suloinen pieni pellavapäinen pikkuveli kaaduttuaan matonreunukseen. ”Nennin syytä, että kaaduin mattoon!”. Veli kasvoi ja isosiskon nimen ensimmäinen kirjain muuttui J:ksi. Hupaisat muistot Nennistä ja matonreunasta jäivät silti muistoihin elämään.

Nenni! Sen täytyy olla Nenni! Ja niin oli naisen ensimmäinen paperieläin saanut nimen.

Nenni osoittautui varsin sosiaaliseksi pupuneidiksi, joka rakasti uusien ystävien saamista. Vaikka ihmisystävät olivatkin ihania, hän kaipasi vertaistensa seuraa. Pitihän hänelle saada paperiystäviä. Ensin syntyi nalle, sitten norsu, sitten kymmeniä pupuja. Nenni oli onnellinen, ja niin oli myös Nennin tekijä. Nenni sai tutustua moniin uusiin ystäviin – ja nainen sai itselleen työn, jota rakastaa.

Näin sai alkunsa Nenni & Friends.

Nenni & Friends

Nenni & Friends on vuonna 2018 perustettu yhden naisen yritys, joka sijaitsee Seinäjoella. Yrityksen keulakuvia ovat pääosin sanomalehdistä käsin valmistetut persoonalliset eläinhahmot, jotka seikkailevat nyt myös julisteissa ja korteissa. 

Yrityksen ytimenä on söpöys ja sen levittäminen ympäröivään maailmaan suloisten eläinhahmojen kautta. Jokaisella eläinhahmolla on oma tarinansa kerrottavanaan, ovathan ne uniikkeja yksilöitä. Maailma tarvitsee söpöjä asioita, koska niiden avulla voi saada ihmiset hymyilemään!

Jenni Kurki

Jenni Kurki

Perustaja / Suunnittelija / Söpöyden ystävä

Nenni & Friends -yrityksen takana häärin minä, Jenni. En ikinä, siis IKINÄ, kuvitellut ryhtyväni yrittäjäksi. Mutta sitten syntyi Nenni-pupu, ja niin vain kävi. Ja olen asiasta hyvin iloinen! Kuten arvata saattaa, olen varsinainen söpöyden ystävä. Rakastan pörröisiä otuksia, nappisilmiä ja nuuhkivia neniä! Toinen intohimoni kohde on käsillä tekeminen. Asioiden muovaaminen, maalaaminen ja pieni näpertely vievät minut maailmaan, jossa aika katoaa. Rakastamilleni asioille omistaudun suuresti ja teen niiden eteen kaikkeni. En tyydy keskinkertaiseen suoritukseen, vaan vaadin itseltäni aina parasta. Teen työtä suurella innolla, onhan tämä unelma-ammattini!